NIEUWS

 

12-01-2017Arts Henk Fransen streeft naar medicijnloos ziekenhuis

Arts Henk Fransen streeft naar medicijnloos ziekenhuis

‘Ik zou graag zien dat er sprake is van één geneeskunde, namelijk de geneeskunde die het beste uit alle geneeswijzen verenigt, ten dienste van de patiënt’

 

Henk Fransen studeerde in 1985 af als arts. Tijdens zijn opleiding merkte hij als snel dat de reguliere geneeskunde de mens vooral reduceerde tot een lichaam. Hij miste echter de ‘menselijke’ benadering en daarnaast ook de aandacht voor de kracht van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Na jarenlang 7 dagen in de week praktijk te hebben gevoerd, besloot Henk Fransen eind 2015 zijn praktijk te stoppen om veel meer mensen met kanker te helpen hun weg te vinden. Hij begon met het schrijven van het Handboek kanker – Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren. In dit boek beschrijft hij ook de geneeskunde van de toekomst en de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van kanker.

Fransen heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met mensen met kanker en geeft bijscholingen aan artsen, psychologen en natuurgeneeskundigen. Zijn heldere visie op de kracht van het zelfgenezende vermogen is waardevol voor zowel zieke als gezonde mensen. De afgelopen jaren gaf hij lezingen op (inter)nationale congressen over preventie, ziekte en gezondheid. Daarnaast gaf hij tientallen lezingen en trainingen voor tal van bedrijven en beroepsverenigingen.

In 2016 organiseerde Fransen meerdere 4-daagse workshops Zhineng (Oosterse oefeningen voor zelfgenezing) met de Chinese leraar Xie Chuan. Aan deze workshops namen meer dan 400 mensen deel en nog eens 1.400 mensen volgden het 21-dagen programma Zhineng online. De National Business Succes Award riep hem daarvoor uit als meest succesvolle bedrijf in de alternatieve geneeswijzenbranche.

Stap voor stap wil Fransen toewerken naar het meerdere keren per jaar organiseren van langer durende workshops voor zieke mensen waarin Zhineng intensiever beoefend kan worden. Tijdens deze langer durende workshops krijgen deelnemers deskundige begeleiding in alle zaken die van belang zijn in een goede alternatieve totaal aanpak van kanker: voeding, supplementen, ontgifting, stress, omgevingsfactoren, etc. Op den duur wil hij op die manier een centrum realiseren waar mensen het hele jaar door deskundig begeleid kunnen worden en een aantal effectieve alternatieve behandelingen kunnen krijgen: het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland. Dit is een toekomstvisie. De weg er naartoe een stapsgewijs proces.

In onderstaande video doe ik kort en krachtig uit de doeken wat het eerste medicijnloze ziekenhuis van NL precies inhoudt:

– See more at: http://www.vereniginghomeopathie.nl/nieuws/arts-henk-fransen-streeft-naar-medicijnloos-ziekenhuis#sthash.mVd6Iwg6.dpuf

Bewegen zorgt voor een superbrein

Bewegen zorgt voor een superbrein

Wie ‘the fittest’ wil worden, zal moeten sporten voor meer kracht en snelheid. Maar niet alleen voor je spieren, ook voor een sterker brein. Door te bewegen maak je ook je hersenfuncties krachtig en snel. Waarom is juist ons brein gebaat bij actie?

Bewegen: je hartslag gaat omhoog, je spieren worden warm en je gaat zweten. Je voelt het bloed door je lijf stromen, maar bewegen heeft ook invloed op je brein, en dat voel je óók. Je voelt je goed na een sportschoolbezoek, wandeling of yoga-sessie. Maar er zijn meer breineffecten na het bewegen. Wetenschappelijk onderzoek, waaronder onderzoek van het Radboudumc, toont aan dat ons cognitief functioneren verbetert als we bewegen.

Wat gebeurt er in het brein als je beweegt?

Hoe zorgt bewegen voor een betere hersenfunctie? Dat is een beetje een technisch verhaal, maar we loodsen je er doorheen! Het start eigenlijk simpel: door te bewegen stroomt er meer bloed naar de hersenen, daardoor neemt de opname van zuurstof toe. Bewegen bereidt zo de hersensystemen (aandacht, leren en geheugen) voor op effectief en flexibel functioneren.
Tussen de hersencellen bevindt zich een soort cocktail van stoffen die zorgen dat cellen kunnen communiceren, groeien en gezond blijven leven. Wanneer je beweegt, wordt er meer van deze cocktail aangemaakt. Door de cocktail worden ook nieuwe cellen en bloedvaten aangemaakt. Daarnaast worden de verbindingen tussen cellen sterker. En dat is nu precies nodig om nieuwe dingen te kunnen leren en op te slaan.
Naast dat er nieuwe verbindingen en cellen komen, zorgt bewegen er ook voor dat je hersencellen beter beschermd zijn. Als je ouder wordt, nemen bepaalde breinfuncties af. Door te bewegen, kan je deze veroudering van het brein vertragen. Om die reden wordt er volop onderzoek gedaan of bewegen uitkomst biedt voor hersenziektes als dementie of de ziekte van Parkinson.

De effecten van bewegen op breinfuncties

Door het vrijkomen van stoffen als we bewegen, verbeteren deze hersenfuncties:

Geheugenboost – Het deel van je brein dat het sterkst reageert op bewegen, is het gebied voor leren en het geheugen. Naarmate je fitter wordt, wordt dit gebied groter. Naast het feit dat je geheugen op de lange termijn verbetert, kun je er ook direct profijt van hebben. Onderzoekers van het Radboudumc ontdekten wie vier uur na het leren van nieuwe informatie beweegt, onthoudt de informatie beter.

Focus! – Bewegen helpt om je beter te focussen. Je raakt niet zo snel afgeleid en kunt beter multitasken. Je houdt letterlijk je aandacht er beter bij.

Lekker in je vel – Dat je je ontzettend goed voelt na een training klopt. Bewegen heeft namelijk een positief effect op je gemoedstoestand. Ook dit heeft indirect effect op je cognitieve functies doordat stresshormonen afnemen.

Creativiteit – Je wordt creatiever als je beweegt. Een onderzoek van de Stanford Universiteit (Verenigde Staten) onder wandelaars toonde aan dat beweging een goede brainstorm op gang brengt. Als je echt op zoek bent naar die ene oplossing heeft het niet zoveel zin, maar je kunt wel nieuwe ideeën opdoen tijdens beweging!

Profiteer levenslang van een jong superbrein

De effecten van bewegen zijn geen eendagsvliegjes. Een onderzoek onder meer dan tweeduizend jongvolwassenen van de Universiteit van Minnesota (Verenigde Staten) liet zien dat regelmatig bewegen effecten heeft op de langere termijn. Jongvolwassenen die regelmatig bewogen hadden 25 jaar later een betere hersenfunctie.
Laat het nog een reminder zijn voor iedereen: iedere dag zitten is gevaarlijk. Ook voor je brein! De positieve effecten van bewegen op het brein laten zien dat het hele lichaam met elkaar in verbinding staat. Wat je dus met je lichaam doet, heeft ook consequenties voor je geest.

Website:

https://gezondnu.nl

Hippocrates van Kos (van Wikipedia)

Tijdens mijn studie voor Filosofisch Coach kom ik Hippocrates weer tegen.

Het zou toch fijn zijn als de artsen bij hun afstuderen deze boodschap bij het afleggen van de eed met nadruk zouden meekrijgen om in hun praktijkruimte op te hangen.

Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Hij was ervan overtuigd dat gezondheid bij de mens afhing van de balans tussen lichaamssappen; onbalans zou ziekte veroorzaken.

Hippocrates van Kos (Oudgrieks: Ἱπποκράτης ὁ Κῷος) (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de ‘vader’ van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China. Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst.

Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. (niet te verwarren met natuurlijke geneeswijze, zie ook laatste alinea). Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Hij was ervan overtuigd dat gezondheid bij de mens afhing van de balans tussen lichaamssappen; onbalans zou ziekte veroorzaken. Dit wordt de leer der humores genoemd. Het menselijk lichaam zou bestaan uit vier soorten lichaamssappen: slijm, bloed, gele gal en zwarte gal (χóλоς). De fysieke en psychische toestand (het temperament) en ziekteverschijnselen werden verklaard uit het bestaande gehalte aan de verschillende sappen. Een teveel aan slijm (flegma) zou een flegmatisch of kalm temperament tot gevolg hebben; een teveel aan bloed een sanguinisch of optimistisch, gepassioneerd temperament; een teveel aan gele gal een cholerisch of prikkelbaar, opvliegend temperament; en een teveel aan zwarte gal een melancholisch, depressief temperament. Een onbalans zou behandeld moeten worden met een dieet.

Hippocrates had een praktijk en een artsenschool op zijn geboorte-eiland Kos, waar hij zijn leerlingen een hoge beroepsmoraal bijbracht. Hij ontwierp een plechtige artseneed waar hij zijn pupillen aan verplichtte en die heden ten dage ook in Nederland en Duitsland door artsen bij hun afstuderen wordt afgelegd. Hoewel er verschillende vormen van de eed bestaan wordt hij nog altijd de ‘Eed van Hippocrates’ genoemd.

Hippocrates maakte ook gebruik van extracten uit de wilgenbast als pijnstiller en koortsonderdrukker. Isolatie van de werkzame stof uit dit extract heeft in de 19de eeuw geleid tot de ontdekking van acetylsalicylzuur dat door Bayer als eerste onder de merknaam Aspirine zou worden gecommercialiseerd.

foto van Gesprekspraktijk Henk Kramer.
                                                BRENG JE LEVEN IN BALANS
                                    
                                             OP MIJN HULP KUN JE REKENEN
Sociale vaardigheden zorgen er mede voor dat je leven in balans is.
Met goede sociale vaardigheden wordt je leven een stuk mooier en eenvoudiger. Investeer in je sociale vaardigheden door aan de slag te gaan met deze 15 tips!

Je leven draait om mensen

Waarom zou je investeren in het verbeteren van je sociale vaardigheden? Heel eenvoudig, je leven draait om mensen. Hoeveel we ook bezig kunnen zijn met onze persoonlijke doelen en het vergaren van spullen, mensen is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Het zijn andere mensen van wie jij liefde ontvangt, waar je mee kunt lachen, kunt vrijen, ideeën mee kunt uitwisselen en ga zo maar door. Door je sociale vaardigheden te verbeteren kun je beter leren omgaan met mensen, en kun je je leven ontzettend verrijken.

Hieronder vind je 15 basis tips voor het verbeteren van je sociale vaardigheden. Probeer deze tips één voor één toe te passen in je leven zodat ze langzaam deel uit gaan maken van jouw karakter.

1. Wees je bewust van je gedrag

Wanneer je met mensen praat, wees je dan bewust van je eigen gedrag en gevoelens. Merk op wanneer je je ongemakkelijk voelt, en ga later bij jezelf na waarom je je zo voelde. Bedenk manieren om deze gevoelens in de toekomst om te draaien naar positieve gevoelens.

2. Vraag mensen om feedback

Vraag om eerlijke feedback van mensen die je vertrouwt. Wat vinden anderen van jouw sociale vaardigheden, en waar zien zij verbeterpunten? Voel je niet aangevallen door de kritiek. Benader de opmerkingen zakelijk en schrijf ze op. Dit zijn namelijk directe leerpunten waaraan jij kunt werken.

Schrijf ook alle positieve punten op die mensen in jou zien. Als je weet wat mensen echt in jou waarderen, kun je deze positieve kanten van jezelf nog sterker benadrukken en ontwikkelen.

3. Denk aan je lichaamshouding

Lichaamstaal is goed voor zo’n 50% van de communicatie die jij overbrengt naar anderen. Zorg voor een open, zelfzekere lichaamshouding. Kijk mensen in de ogen als je tegen ze praat, maar zorg dat je niet overkomt als een freak. Praat met je handen, glimlach en probeer je houding aan te passen aan je gesprekspartner.

Wanneer je werkt aan een open lichaamshouding, zul je merken dat mensen je sneller aanspreken en dat je veel makkelijker contact zult leggen. Mensen stappen eerder af op iemand die benaderbaar en vrolijk overkomt, dan op iemand die onzeker overkomt.

4. Luister echt naar wat de ander vertelt

Ben jij wel écht oprecht geïnteresseerd in wat mensen tegen je zeggen? Dwing jezelf om echt te luisteren, zelfs als het verhaal je niet zoveel interesseert. Als je merkt dat je gedachten afdwalen naar een ander onderwerp, grijp jezelf dan in je nekvel en blijf bij de les.

5. Stel interessante vragen

Alleen wanneer je oprecht hebt geluisterd naar wat de ander te vertellen heeft, kun jij goede vragen stellen. Mensen vinden het heerlijk om over zichzelf te vertellen, dus geef ze die gelegenheid. Haak in op de dingen die ze je zojuist hebben verteld met interessante vragen. Luister vervolgens opnieuw naar het antwoord. Sympathiseer met hun problemen.

6. Begroet mensen altijd

Maak er een gewoonte van om mensen te begroeten, overal waar je komt. Je kunt vreemden heel goed begroeten door slechts naar ze te glimlachen. Wanneer je je in een meer intieme omgeving bevindt (zoals op een verjaardag of in een wachtkamer) is het goed om mensen echt te begroeten met een glimlach en een vriendelijke ‘Goedemorgen’. Durf mensen ook de hand te schudden als de gelegenheid daar om vraagt.

7. Introduceer jezelf en anderen

Sta je te kletsen met twee vriendinnen, en komt er plotseling een vriend van een vriendin bij staan die jij niet kent? Strek dan je hand uit, schud de hand en introduceer jezelf. Zo voorkom je vreemde situaties en maak je direct een goede indruk.

Ook wanneer jij mensen bij elkaar brengt die elkaar niet goed kennen is het goed ze aan elkaar te introduceren. “Maaike, dit is Chris, hij is de collega die dat geweldige artikel had geschreven. Chris, dit is Maaike, zij is mijn beste vriendin en ook een geweldige journaliste.”

8. Wees beleefd en diplomatiek

Behandel mensen met respect en wees beleefd tegen iedereen die je tegenkomt. Behandel anderen echt zoals jij ook behandeld zou willen worden in het dagelijks leven. Moet je mensen iets vervelends vertellen, of iets afwijzen? Doe dit dan zo diplomatiek mogelijk, zonder de gevoelens van de ander te kwetsen.

9. Deel je eigen problemen en geheimen

Door open te zijn naar mensen toe kun je zelfs in gesprek komen met de meest stille types. Wees de eerste die zichzelf bloot durft te geven. Vertel over dingen die jij fout deed of over geheimen die jij koestert. Doordat jij jezelf bloot geeft zullen zelfs wantrouwende mensen je eerder vertrouwen.

10. Wees geduldig

Niet iedereen communiceert even effectief, en niet iedereen is zo snel als jij misschien zou willen. Wees geduldig. Geduld is een mooie eigenschap in sociale relaties, en mensen zullen deze eigenschap zeker in je waarderen.

11. Werk aan je eigen zelfvertrouwen

Met een gezonde dosis zelfvertrouwen kun je meer betekenen voor de mensen om je heen. Wie van zichzelf houdt, en in balans is, kan meer geluk delen met de mensen om zich heen. Werk actief aan het vergroten van je zelfvertrouwen en merk hoe je sociale vaardigheden automatisch mee groeien.

12. Besef dat mensen niet zijn wat ze zeggen

Je kunt nog zoveel zeggen in je leven, jij bent niet wat je zegt. Leer om mensen in essentie te respecteren voor wie ze zijn, wat ze ook doen of zeggen. Heb respect voor de mens die schuilgaat onder alle uitspraken en acties. Van binnen zijn we hetzelfde. Het is aan jou om dat mooie innerlijk zo snel mogelijk te bereiken bij andere mensen. Ga altijd van het goede uit in de mens.

13. Zoek oplossingen als eerst in jezelf

Wanneer je problemen met iemand ervaart, ga dan eerst op zoek in jezelf voordat je de schuld bij de ander legt. Wat kun jij doen om dit probleem op te lossen? Wat gebeurt er als jij de verantwoordelijkheid naar je toe trekt?

14. Wees eerlijk

Eerlijkheid is een gouden eigenschap. Wie eerlijk door het leven gaat houdt een schoon geweten en bovendien een zuivere vriendenkring. Wanneer je iets dwars zit, communiceer dit dan zo snel en zo eerlijk mogelijk. Zeg wat je echt vindt zonder mensen onnodig te kwetsen.

15. Wees liefdevol

Verspreid liefde onder de mensen die je ontmoet. Straal warmte uit. Glimlach, wees vriendelijk en behandel mensen met respect. Liefdevolle mensen krijgen enorm veel liefde terug. Door er te zijn voor mensen, zullen andere mensen er zijn voor jou. Investeer in sociale contacten en zie hoe je leven verrijkt wordt met liefde.

Meer tips om sociaal vaardig te worden?

Wil je leren hoe jij jezelf kunt veranderen in een warme persoonlijkheid? Wil je weten welke sociale vaardigheden je kunt ontwikkelen om nog beter om te gaan met de mensen om je heen? Lees dan het onderstaande boek. In deze klassieke bestseller vind je praktische tips, aangevuld met talloze mooie voorbeelden uit de praktijk.

Zo maakt u vrienden en goede relaties